Voluntariat PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 June 2010 21:17

Definiție : "Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contra-prestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfășurată în domenii cum sunt: asistența și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea." (definiția din Legea Voluntariatului 2006)

Prins într-o alergătura continuă și înecat de rutină zilnică uiți de lucrurile cu adevărat importante, uiți cât de puțin te "costa" să faci bine și că nu te simți niciodată mai împlinit, decât atunci când poți sa ajuți pe cineva, total dezinteresat. Și, când te gândești că de 2% din timpul tău liber poate depinde viitorul unui copil, realizezi că e atât de puțin efort pentru o cauză atât de frumoasă.

Am învățat că boala nu este un stigmat, ci o nedreaptă condamnare, căci nimeni nu merită să sufere atât de mult; oamenii sunt la fel de buni, copiii la fel de frumoși și inteligenți, fie că sunt sănătoși sau nu. Doar că ei trebuie să înfrunte o realitate mult mai dură. Văzând o latură atât de întunecată a vieții, am început să-i apreciez mult mai mult pe cei din jurul meu, să fiu recunoscător pentru tot ce am și să le arăt și acestor oameni că au dreptul să zâmbească, să spere, să viseze și sa fie fericiți.

Căutam voluntari pentru diverse activități ale asociației
PENTRU : traduceri de diverse materiale medicale sau din alte domenii (din engleză și eventual, din franceză în romană și invers ),
participarea la diverse activități ale organizației sau la organizarea a diverse evenimente pentru copiii bolnavi.
Suntem deschiși la orice idee o aveți (nu ezitați să ne trimiteți mail cu ideile voastre ,poate unii dintre voi sunt mult mai experimentați decât noi și orice ajutor sau critică ne ajută)
Mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Last Updated on Friday, 02 July 2010 06:26
 

Comments   

 
0 #1 profile 2018-11-02 00:10
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 6 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox