Despre noi PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 June 2010 21:18

certificat inregistrare fiscla

 Despre noi

Suntem o asociaţie umanitară, caritabilă, non-profit, neguvernamentală, apolitică și fără afiliere religioasă. Dorim şi ne străduim să facem mai mult în lupta împotriva cancerului. Am luat naștere în urma unei experiențe dureroase, dar cu finalitate fericită. Vrem să ușurăm munca celor care vor trece prin astfel de experiențe prin informarea exactă asupra pașilor care trebuie urmaţi, precum şi prin sprijin financiar sau de orice altă natură, în funcţie de posibilităţi.

ASOCIAȚIA UMANITARĂ „ALEXANDRU DAMIAN” are ca scop:

  • promovarea și contribuția la ajutorarea persoanelor bolnave de cancer;
  • formarea și cultivarea opiniei publice în legătură cu problemele persoanelor bolnave de cancer;
  • colaborarea cu persoane juridice similare din țară sau străinătate pentru realizarea scopului asociaţiei

Am ajuns la concluzia că nu mai putem aștepta după un sistem încă incompetent. Nu mai dorim să privim neputincioși cum sunt împărţiţi bani care nu mai ajung niciodată la cei care au nevoie.
Am trecut prin experienţe care ne-au pus în faţa unor realităţi dureroase: efectuarea tratamentelor în România nu se face calculat, anticipat și la ţintă - totul este la noroc. Cine are noroc scapă, iar pentru cine nu, există o explicație care se dă prea uşor: „În asemenea boli nu avem prea multe de făcut”, iar apoi se merge mai departe fără nici un regret.

Am luat fiinţă pentru că nu mai acceptăm astfel de explicaţii. Pentru că ştim că se poate face mai mult. Dorim să schimbăm o abordare greşită a tratamentului cancerului şi a asistenţei medicale publice în general.

Ne-am confruntat cu probleme şi ne-am pus întrebări:

De ce nu avem suficiente camere sterile în spitalele din ţară?

Cum pot medicii din această țara  să-și facă meseria dacă nici nu au cu ce... și nici nu sunt formați în echipe cu personal suficient pentru a se lupta cu o asemenea boală?

Când vom avea aparatura necesară pentru diagnosticarea timpurie a bolii şi nu doar în fazele terminale?

De ce trebuie să așteptăm aparatura second-hand a altor state pe care să o primim cu umilinţă ca fiind bună?

De ce noi trebuie să ne organizăm în asociații și fundații ca să rezolvăm problemele medicale, de medicație, de asistență socială și multe alte probleme de care ar trebui sa se ocupe statul român?

Pentru cât timp vom mai fi țara teledoanelor și a cerșitului de bani pentru a ne rezolva problemele mai grave de sănătate în alte țări și nu în țara în care trăim, muncim și contribuim?

Până când nu vor dispărea aceste probleme, ne rezervăm dreptul să afirmăm că STATUL ESTE CEL MAI INCOMPETENT GESTIONAR - aceasta o vedem cu toții. AUTORITĂȚILE AU DECIS SĂ NU INVESTEASCĂ ÎN SĂNĂTATE

CEL MAI IMPORTANT ESTE FAPTUL CĂ ȘI ACEASTĂ BOALĂ SE POATE VINDECA! TOȚI CEI CARE TREC PRIN AȘA CEVA TREBUIE SĂ FIE ÎNCREZĂTORI ȘI OPTIMIȘTI CĂ TOATE PROBLEMELE VOR AVEA O FINALITATE REUSITĂ. NU ESTE UȘOR, DAR ESTE REALIZABIL. TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM VOINȚA ȘI ÎNCREDEREA ÎN NOI ŞI ÎN DUMNEZEU.


ACATISTUL SF NECTARIE IZBĂVITOR DE CANCER
„Bucură-te ocrotitor al copiilor pentru rugăciunile părinților lor”
„Bucură-te, că de îngrozitorul cancer, pe mulți i-ai vindecat”

ACATISTUL SF IOAN RUSU
„Bucură-te, că în chip de doctor te-ai arătat unui medic necredincios”
„Bucură-te, că vindecându-se de cancer, aceasta a crezut în Dumnezeu”

Last Updated on Monday, 27 December 2010 18:58
 

Comments   

 
0 #1 profile 2018-11-02 03:15
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 12 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox