Proiecte de inceput PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 June 2010 21:19

Cateter Alex Franta1. Implant de cateter sub piele la toți copiii spitalizați în secțiile de oncologie pentru ușurarea tratamentului citostatic și eliminarea acelor dureri  cauzate de: arderile accidentale datorate substanțelor citostatice, înțeparea aproape zilnica a copiilor pentru montarea branulelor (venele se subțiază foarte mult după începerea tratamentelor și se sparg foarte repede).
Prin montarea acestor catetere se va reduce semnificativ munca destul de grea de montare a branulelor,astfel încât o asistenta se va putea ocupa de alte probleme .
Va dispărea trauma copilului care suferă cel mai mult în aceste momente de fixare a branulelor care deseori implică și peste 10 înțepături pentru o simpla fixare și tot odată o risipă de branule, implicit de bani.
Dezavantajul fixării acestor catetere există și el, mai ales ni clinicile din România unde igiena deocamdată lasă de dorit ,iar o infecție al acestor catetere implică o nouă intervenție chirurgicală.

Avantajul acestor catetere este faptul ca tratamentele se realizează prin acest cateter , se evită recoltările de sânge tocmai pentru a nu se înfunda aceste catetere dar ce este foarte important este faptul ca aceste catetere rezistă până la cel puțin 1000 de înțepături cu niște ace speciale, iar durata de păstrare al unui asemenea cateter implantat poate fi de peste 3 ani dacă nu-l deranjează pe pacient.
În cazul lui Alexandru acest cateter fixat chirurgical în Franța în anul 2009 este și acum prezent (vezi poza de mai sus). 

2. Un proiect foarte ușor și la îndemâna oricui este acela de cumpăra odată pe săptămână dulciuri, fructe, sucuri și iaurturi și depozitate în frigiderele special amenajate din aceste secții pentru copiii și mamele lor pentru a se putea servi fiecare când dorește .
De asemenea în zilele de sâmbătă sau duminică de a răsfăța mamele cu o banală cafea și un croasant.
Acest simplu proiect este cel mai ușor de realizat, nu necesită costuri mari dar aduce multă bucurie atât patru copiii mai înstăriți din clinici dar mai ales pentru cei care chiar nu au cu ce sa trăiască de pe o zi pe alta.
Vom desemna un voluntar din Asociație să transporte aceste alimente, după o discuție prealabilă cu șeful secției de oncologie în cazul nostru din Cluj Napoca (Pediatrie II,dr .Gheorghe Popa).Fiecare banal gest din partea noastră pentru ei reprezinta o mare bucurie. Pentru moment fiecare persoană, copil sau părinte, ce se află în acele locuri uită de greutăți și de necazul care ii apasă zi de zi. 
Clovni3. Îmbunatățirea modului de viata a copilului internat în aceste clinici de oncologie, pentru a mai ușura timpul care curge greu pentru ei și familiile lor.
(montare dvd-playere , playstation, tv în camere, clovni, animatori, educatoare, locuri de joacă și de studiu... )
4. Organizarea de diverse evenimente pentru copiii bolnavi și vindecați (excursii-tabere, serbări,expoziții, etc)
5. Ajutarea familiilor la solicitarea acestora și la recomandarea medicului, prin contactarea clinicilor din străinătate în cazul în care spitalele de oncologie de la noi sunt depășite de situație,precum și oferirea de sfaturi practice de întocmire a diverselor acte necesare unei deplasări în străinătate (obținerea formularului E112 de la casele de sănătate dacă tratamentele nu se pot efectua în timp util la noi în țară și, sau a ajutorului venit din partea direcțiilor județene de sănătate în cazurile în care tratamentele nu se pot efectua la noi în țară).

Salon

6. Dotarea spitalelor cu aparatură și asigurarea de medicamente care lipsesc din spitale în funcție de posibilitatea asociației.
7. Realizări de campanii umanitare
Toate acestea se vor realiza cu sprijin din partea dumneavoastră și prin parteneriate cu firme, companii, asociații, organizații și fundații din țară și din străinătate.

 

Comments   

 
0 #1 profile 2018-11-02 00:29
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 15 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox