SALVEAZĂ VIEȚI PDF Print E-mail
Written by Claudiu Brisc   
Monday, 05 July 2010 08:07

Salveaza VietiCopii, bolnavi de leucemie sau de diferite tumori solide, ce necesită transplant de celule stem. Așteaptă....

Părinți, ce nu știu să explice copiilor lor de ce așteaptă, așteaptă …

...să se elibereze o cameră sterilă la clinică...

 

Centrul de Transplant Medular al clinicii „Louis Turcanu” din Timișoara are nevoie de 2 camere sterile, în valoare de 100.000 Euro.
Prof. Margit Șerban spune că ar salva 60 de copii în 2010
În urma discuției avute cu doamna Oana Gheorghiu reprezentat al Asociației „Salvează Vieți“ ne-am hotărât să ne alăturăm proiectului început de dânșii, acela de dotare a spitalului de oncopediatrie din Timișoara. Suntem alături de Asociația „Salvează Vieți” în campania începută de strângere de fonduri pentru dotarea clinicii cu aceste camere sterile.  Puteți sprijini această clinică, donând în contul Asociației Umanitare „Alexandru Damian” sau în conturile Asociației „Salvează Vieți” orice sumă de bani cu specificația "Clinica Louis Turcanu".

Patru copii așteptau răbdători să nu moară ...
Acum au mai rămas trei.


Salveaza Vieti

 

Articol scris de Alin Neamțu preluat de pe blogul insomnia.ro

În noiembrie am fotografiat-o pe Diana în spitalul Louis Turcanu din Timișoara, într-o campanie „Salvează Vieți”. D. a fost un personaj în clipul campaniei și am scris atunci câteva cuvinte despre întâlnirea cu ea. Îmi amintesc:

Nu pot da nume. O cheamă D și e o fetiță tristă. Am fotografiat-o în salon mai mult de trei ore, am încercat să vorbesc cu ea, i-am zâmbit, am încercat să glumesc. I-am arătat fotografiile… Am primit aceeași expresie tristă de fiecare dată și nici un cuvânt. Nici un cuvânt timp de trei ore. La un moment dat am întrebat-o resemnat “Vrei să plec?” . “Nu pleca”, au fost singurele ei cuvinte.

Am simțit aceste cuvinte. Ochii ei îmi spuneau că nu-și mai aparține, că oamenii din jur sunt singura ei speranță. Și așteptarea.
(…)

D. a murit.

Salvează Vieți a demarat anul trecut campania de ajutorare a bolnavilor de cancer și leucemie de la Spitalul „Louis Turcanu” din Timișoara, o campanie în care am fost implicat și eu iar eforturile spitalului au fost puternic mediatizate de ProTV. Ca urmare zeci de companii au avut curajul să aplice o prevedere perfect legală dar puțin știută a Codului Fiscal prin care o mare parte din impozitul pe profit se poate direcționa către eforturi umanitare.

Diana a murit și pentru ea nu s-a mai putut face nimic. Vreau să cred ca moartea ei înseamnă ceva iar voi care citiți aceste rânduri să vă ridicați hotărâți să dați mai departe vestea despre procentul de 20% din impozitul pe profit care nu se dă la stat (cum s-ar întâmpla dacă nu faceți nimic) ci acolo unde aceasta poate salva o nouă viață.

Și anul acesta e un an în care puteți ajuta.

Acest articol a fost preluat de pe blogul insomnia.ro

Ce poți face tu?

Dacă ești persoană juridică

Încheie un contract de sponsorizare și astfel direcționezi 20% din impozitul pe profit datorat Statului către copiii bolnavi de leucemie din România.

Codul Fiscal prevede direcționarea a 20% din impozitul pe profit pe care îl datorezi Statului.

Extras cod fiscal
Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p)
“contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
1. este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.”

 
Last Updated on Monday, 10 January 2011 07:57
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 7 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox