Paul-Daniel Nagy, un zâmbet pentru viaţă PDF Print E-mail
Written by Răzvan Ciule   
Friday, 12 November 2010 20:46

gradinita

17.01.2012. După un an în care în ciuda tuturor încercărilor mele de a comunica cu familia Nagy, nu reușisem din diverse motive să aflu nimic despre Paul, ieri am avut bucuria de a vorbii cu mama lui care m-a informat că în ultimul an micuțului i-au fost administrate ședințe de chimio și radio terapie (la splină și torace) până în luna aprilie  în cadrul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, fiind supraveghiat de Dr Ladislau Ritli la Oradea. Conform unui PET efectuat în iulie la Cluj și refăcut ulterior și în Ungaria la Debrecen, Paul este în remisie totală de 7 luni. Acesta merge periodic la control, fiind examinat lunar cu un CT 4D și s-a întors la școală alături de colegii lui. Mulțumind lui Dumnezeu că i-a purtat de grijă și oamenilor ce i-au fost alături, sperăm că Paul se va putea bucura de o viață normală, având o copilărie fericită alături de cei dragi.  

21.01.2011 Deşi se făcuseră toate demersurile necesare pentru ca Paul să fie internat în Italia la Clinica San Matteo, cu numai câteva zile înainte de plecare familia băiatului a decis să continue tratamentul în ţară. Cel mai probabil copilul va urma încă două cicluri de radioterapie la Oradea şi dacă boala va intra în remisie şi doctorii vor considera necesar, atunci copilul va fi trimis la Clinica Louis Ţurcanu din Timişoara unde i se va face un autotransplantplant cu celule stem. Aceeastă intervenţie va fi suportată de C.A.S şi de aceea mama Bubulinei a decis ca banii rămaşi de la Bubulina şi tot ce a mai reuşit să strângă în Italia să fie redirecţionaţi spre alţi copii. De asemenea vă anunţ că adresa www.paulnagy.ro este cel puţin momentan inactivă, până când mama lui Paul, proprietara legală a domeniului va decide ce face cu acest site.

11.01.2011  Ieri 10 ianuarie 2010 am primit oferta de tratament de la clinica italiană în legătură cu cazul lui Paul. Aceasta include chimioterapie, analize și transplant și este în valoare de 54 000 de euro. Paul va fi internat în Italia la San Matteo pe 31 ianuarie iar transplantul va avea loc probabil pe 9 martie 2010.

27.12.2010  Vești noi în cazul micuțului Paul Daniel Nagy. Deși prietena noastră Bubulina se bucură acum lângă îngerași, familia fetiței împreună cu  câţiva prieteni, au decis să pună bazele unei asociații, redirectionand sumele rămase spre alte cazuri sau spre susținerea proiectelor lansate deja de Asociația Alexandru Damian.

 

Impresionați de cazul lui Paul, cei din familia Bubulinei au decis să se implice activ în acest caz și au luat legătura cu medicul ce a tratat-o pe Bubulina. Acesta s-a arătat foate dornic să ajute copilașul însă se pare că Paul va avea nevoie de im autotransplant de celule steam în Italia ce costă aproximativ 50 000 de euro.  Pentru că țin cu adevărat la Paul și cred cu tărie în demersul acestor oameni cu suflet mă alătur și eu punându-vă la dispoziție un site dedicat cazului lui Paul http://www.paulnagy.ro/ aici veți găsi povestea lui Paul, acte medicale, modalități prin care îl puteți ajuta și alte materiale utile referitoare la acest caz.

13.11.2010  Paul-Daniel Nagy est un copil de numai 7 anişori din Aleşd judeţul Bihor care deşii poartă pe umeri o cruce grea pentru vârsta lui încearcă să se bucure de viaţă şi să zâmbească.

Dar pentru a fi cu adevărat fericit el are nevoie de noi. Copilul diagnosticat cu Limfom Hodgkin CS IIIB-SN (formă severă de cancer sangvin, ce afecteză sistemul limfatic şi se manifestă prin apariţia unor ganglioni în diverse zone ale corpului), a trecut deja prin al patrulea ciclu de chimioterapie.

Din păcate încercările şi strădania medicilor de la Institutul Oncologic „I Carcuţă” din Cluj-Napoca de al trata nu au reuşit decât să îi elimine o parte din ganglioni.


 Pentru a fi făcut pe deplin sanatos Paul are nevoie de tratamet în străinătate. Părinţii au obţinut deja acordul unei clinici din Ungaria pentru efectoarea unor analize mai aprofundate (un P.E.T. costa aproximativ 4000Ron)si administrarea tratamentului adevat însă din păcate costul acestor analize şi tratamente depăşesc posibilităţile materiale ale familiei.

Împreună putem aduce un zâmbet pe chipul acestui copil, fiind alături de el în lupta pentru viaţă, dacă vreţi să fiţi alături de Paul puteţi dona orice sumă în conturile Asociaţiei Alexandru Damian cu specificaţia pentru Nagy Paul-Daniel

În final vă ataşăm şi o scrisoare medicală de la Institutul Oncologic „I Carcuţă” din Cluj-Napoca în cazul lui Paul

Last Updated on Thursday, 16 February 2012 21:11
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 4 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox