Demersuri pentru DJS PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 27 June 2010 21:08

Demersurile necesare efectuării tratamentului medical în străinătate pentru afecțiuni deosebit de grave ce nu se tratează în țară sunt următoarele:

1. Pacientul depune o cerere la Direcția de Sănătate Publică a județului Argeș prin care solicită examinarea sa de către Comisia de Specialitate pentru avizarea trimiterii la tratament medical în străinătate, la care anexează un document medical din care să rezulte diagnosticul.

2. Cu adresa de înaintare către comisia de specialitate și formularul de proces verbal, eliberate de Direcția de Sănătate Publică, solicitantul se prezintă la comisie (la o dată stabilită și comunicată de aceasta).

3. În momentul în care solicitantului, prin procesul verbal medical i-a fost recomandată, de către comisia de specialitate, o clinică din străinătate (numele și adresa clinicii), pentru trimitere la tratament, Direcția de Sănătate Publică a județului va începe corespondența cu respectiva clinică, cerându-i acesteia acceptul (programarea pentru tratament), costul intervenției și contul financiar bancar.

4. Având procesul verbal medical completat de comisia de specialitate și acceptul clinicii din străinătate, Direcția de Sănătate Publică întocmește dosarul medical pentru tratament în străinătate înaintându-l Ministerului Sănătății și Familiei în vederea aprobării acestuia și a sumei necesare efectuării tratamentului.

5. Suma aprobată de Ministerul Sănătății și Familiei și virată în contul Direcției de Sănătate Publică va fi licitată, transformată în valută și transferată în contul clinicii din străinătate.

ACEȘTIA SUNT PAȘII NORMALI ȘI FIREȘTI CE TREBUIESC URMAȚI , IAR PERIOADA MAXIMĂ DE REZOLVARE AL ACESTOR DEMERSURI NU ARE VOIE SĂ DEPĂȘEASCĂ MAXIM 3 LUNI
SINGURII CARE TREBUIE SĂ SE OCUPE DE GĂSIREA CLINICII SAU CLINICILOR ÎN CAZ DE LICITAȚIE A OFERTELOR SUNT ANGAJAȚII DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE ȘI NU DUMNEAVOASTRĂ PĂRINȚII !!!
LA DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ SE APELEAZĂ ÎN CAZUL ÎN CARE ÎN ROMÂNIA NU SE EFECTUEAZĂ ACEL TRATAMENT ,ACEL GEN DE INTERVENȚIE CHIRURGICALĂ DE CARE ARE NEVOIE PACIENTUL”
CÂND TRATAMENTUL SAU INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ SE POATE EFECTUA ÎN ȚARĂ (ADICĂ EXISTĂ APARATURA SAU MEDICAȚIA NECESARĂ) DAR ACESTEA NU SE POT FACE ÎN TIMP UTIL ATUNCI TREBUIE MERS LA CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE PENTRU ÎNTOCMIREA FORMULARULUI E112


 

Last Updated on Sunday, 04 July 2010 23:29
 

Add comment


Security code
Refresh

sigla_asoc

Donatii PayPal

Restricted access

Who is online

We have 11 guests online

2_alexdamian 

Facebook FanBox